Három mondat, végtelen sok kérdés

Utánamentem annak a három mondatnak, amit a múltkor az egydollároson fedeztem föl.

Nos, mindhárom felirat szerepel az USA Nagy Pecsétjén, sőt igazából maga a Nagy Pecsét van rajta a bankón. Ez a múltkor fel sem tűnt, de így már világos, hogy miért nincsenek hasonló feliratok más amerikai bankjegyeken.

Megkértem az egyik könyvtárost, hogy segítsen boldogulni a latin kifejezésekkel. Mondta, hogy nem én vagyok az első, akit ez a téma érdekel és adott egy csomó könyvet, meg általa mérvadónak tartott internetes címeket. Egyik-másik helyen elég meghökkentő dolgokat olvastam. Ami a szövegek jelentését illeti, a következőket találtam:

Novus Ordo Seclorum, ezt kétféleképpen is szokták fordítani. New Order of the Ages or New World Order. Tehát A Korok Új Rendje vagy Új Világrend. Igazából nem érzek sok különbséget a két fordítás között. Ez amúgy a pecsét hátoldalán van, a piramis alatt olvasható.

A piramis és a szem fölött áll az a kifejezés, hogy Annuit Coeptis. Tehát He approves (has approved) of the undertakings azaz, Sikerre viszi a munkánkat. De hogy kicsoda, milyen munka és miféle siker, azt mindenki döntse el maga, nekem fogalmam sincs.

E pluribus unum:Out of many, (is) One” or „From many, (comes) One”. Ez a két legelterjedtebb fordítás. Magyarul ez úgy hangzik, hogy Sokból egy.

Lássuk akkor egyben az egészet. Valaki (Isten? Hiszen a háromszögben lévő szem a keresztényeknél Isten jele…) sikerre viszi azt a munkát, ami egy Új Rend kialakításához kell. Majd a hátoldalon mindez úgy folytatódik, hogy egy (lesz) a sokból.

Ne felejtsük el, hogy a Nagy Pecsét egyidős az USA-val. Az alapító atyák valamiért fontosnak tartották, hogy ezek a kifejezések évszázadokon keresztül a szemünk előtt legyenek. Valami céljuk volt vele, az biztos.

Hogyan kapcsolódik mindez az Illuminatihoz? Egyesek szerint vastagon benne voltak az Államok alapításában és ezek a kifejezések az ő jelszavaik, melyek az ő hatalomra törő tevékenységüket hivatottak kifejezni. Viszont azt is látni kell, hogy egy frissen alapított állam esetében teljesen helyénvalók ezek a jelszavak.

Az is nagyon érdekes, hogy a tizenhármas szám milyen sokszor szerepel a Pecséten. Ezek az illuminátusok, ha minden igaz, szerettek ilyesfajta rejtvényeket alkalmazni. (Persze azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy USA-t tizenhárom állam alapította. Bár ez is lehet "rejtvény" része.)

A Nagy Pecséten látható piramis tizenhárom szintes. A zászlóban tizenhárom piros és fehér szalag van. Az E pluribus unum tizenhárom betűből áll csakúgy, mint az Annuit Coeptis. Azonban itt még nincs vége: tizenhárom csillag van a sas fölött (amik összekötve egy hatágú, azaz Dávid csillagot alkotnak!),  a sas tizenhárom tizenhárom nyílvesszőt tart a jobb lábában, a balban pedig tizenhárom levélből álló olajágat. Mindegyik nyílvesszőn tizenhárom toll van és mindegyik olajágon tizenhárom bogyó.

Durva, nem? Minél többet tudok meg ezekről a dolgokról, annál inkább érzem, hogy mennyire kevés ez a tudás. Nem szabad leállnom.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarhang.blog.hu/api/trackback/id/tr244347488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burhaan 2012.03.29. 10:48:37

sikerre viszi a munkánkat... nyilván az amire rárták. az egydolláros. a pénz. az viszi sikerre. pénzalapú világot kell építeni, méghozzá dolláralapút... bármikor is írták rá, jól haladtak vele.. jelenleg ez a pénz ami sikerre viszi a globalizációt.
süti beállítások módosítása