Mi lehet a popslágerek mélyebb jelentése?

Érdekes dolog ez az Illuminati téma, nem tudok dűlőre jutni vele. Egyszerűen kilöki az agyam a gondolatot, hogy tényleg létezik egy csoport, ami világhatalomra tör és semmi sem szent neki. Ugyanakkor meg a lelkem mélyén ott mocorog a kérdés: mi van, ha mégis? Miért ne fordulhatna elő ilyesmi? Már csak azért is, mert velem is olyan dolgok történtek pár hónapja, amik teljesen hihetetlenek, mégis megtörténtek.

Tegyük fel hát, hogy az Illuminati tényleg létezik, és évszázadok óta munkálkodik azon, hogy átvegye az uralmat a Földön. Ilyenformán pedig semmi nem az, aminek elsőre látszik.

Erre az érzésre erősít rá az, hogy az Illuminati tevékenysége leginkább jelképekben, utalásokban érhető tetten, mintsem direkt dolgokban.

Ezért aztán nem elhanyagolható az a teória, miszerint rengeteg mai popsztár/filmsztár finoman (vagy nem is annyira finoman) utalgat arra, hogy ki is itt a boss és mi a cél. Hiszen egy film, vagy méginkább egy klip ideális táptalaja a finom utalásoknak, jelképekkel való machinálásoknak, üzenetek sulykolásának.

Az ilyesmivel is tele van ám az internet, nem magamtól találom ki ezt. Például a legjellegzetesebb, Illuminatinak tulajdonított jelkép az, ami az egydollároson is van: a csonka háromszög, tetején a szemmel. Kétségtelen, hogy ez a motívum gyakran előfordul klipekben, akár úgy is, hogy csak kézzel mutatják. (Például ha valaki háromszöget kreál az ujjaival és azon néz át.)

Elég sok mai sztárt az Illuminati emberének tartanak, csak kettőt emelnék ki közülük: Rihanna és Lady Gaga. Nos, én nem tudom eldönteni, hogy mennyi közük lehet egy titkos társasághoz, de amit zene címen művelnek, az „értékek”, amiket képviselnek az annyira csapnivaló és annyira üres, hogy komolyan fölmerül a kérdés: kinek áll ez érdekében? Miért kell ezt ennyire nyomni? Ugyanis nekem meggyőződésem, hogy az emberek kilencven százaléka azt nézi, és azt hallgatja, amit elé tolnak. Ha az Rihanna nyivákolása, akkor az. Ha dubstep akkor meg az. Bármi lehet népszerű, ha eleget nyomják.

A másik oldalon meg ott vannak azok az előadók, akik konkrétan kimondják, amit gondolnak az ilyesmiről, mint például 2Pac, akit a múlt héten is említettem. Egyrészt ott van a Killuminati című száma, érdemes ezt ebből az aspektusból végighallgatni.

De van egy másik is, a „They don’t give a fuck about us” című száma, azt is érdemes meghallgatni ebből a nézőpontból.
Some say they expect Illuminati take my body to sleep
Niggas at the party with they shotties
Just as rowdy as me
Before I flee computer chips
I gotta deal wit brothas flippin
I don't see no devils bleedin'
Only black blood drippin
We can change
Whatcha now say?

Arról is olvasni, hogy Michael Jacksont igazából megölték, mert több interjúban is figyelmeztetett arra, hogy készül valami. Ráadásul neki is van egy száma, ami ugyan kevésbé vulgáris, mint 2Pac szerzeménye, de nagyjából ugyanaz a mondanivalója.

They don’t care about us

Your proclamation promised me free liberty, now
I'm tired of bein' the victim of shame
They're throwing me in a class with a bad name
I can't believe this is the land from which I came
You know I really do hate to say it
The government don't wanna see
But if Roosevelt was livin'
He wouldn't let this be, no, no

Skin head, dead head
Everybody gone bad
Situation, speculation
Everybody litigation
Beat me, bash me
You can never trash me
Hit me, kick me
You can never get me

All I wanna say is that
They don't really care about us
All I wanna say is that
They don't really care about us

 

Végül pedig Johnny Cash, akinek az utolsó klipje szintén hemzseg a jelképektől, viszont a dal gyakorlatilag egy figyelmeztetésnek is beillik.

God’s Gonna Cut You Down

Well you may throw your rock and hide your hand
Workin' in the dark against your fellow man
But as sure as God made black and white
What's done in the dark will be brought to the light

You can run on for a long time
Run on for a long time
Run on for a long time
Sooner or later God'll cut you down
Sooner or later God'll cut you down

Go tell that long tongue liar
Go and tell that midnight rider
Tell the rambler, the gambler, the back biter
Tell 'em that God's gonna cut you down
Tell 'em that God's gonna cut you down
Tell 'em that God's gonna cut you down


Te sem véletlenül hívod magad Hangnak, mi?


 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarhang.blog.hu/api/trackback/id/tr804473312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása