Kinek van igaza?

Nem tudom mire vélni a hallgatásodat, bár ha untatna ez az Illuminati téma, akkor valószínűleg már jeleztél volna valamilyen félreérthetetlen módon. (Mint ahogy eddig. Bár lehet, hogy ami késik, nem múlik.)

A könyvtárazást mostanában a netezésre cseréltem, egyrészt a lustaságom miatt, másrészt pedig az interneten is rengeteg anyag van erről, meglepő volt számomra, hogy mennyien foglalkoznak ezzel a témával.

Azok alapján, amit olvastam és láttam igazából háromféle ember létezik abból a szempontból, hogy mit gondol az Illuminatiról:

1. Úgy gondolja, hogy létezik ez a csoport, szörnyen befolyásos emberek alkotják és a bankrendszeren és a médián keresztül gyakorlatilag az egész világot a markukban tartják. Tevékenységüket persze megpróbálják titokban tartani, így aztán csak az látja mi folyik valójában, aki tud a „sorok között olvasni”.

2. Az első típusnak a totál ellentéte. Nem hisz ebben, sőt teljesen elutasítja és paranoid képzelgésnek minősíti. Ezt olyan gondolatokkal támasztja alá, mint „de hát 1785-ben föloszlatták őket”, meg „ez az egész egy bullshit”, azt persze már elfelejtik kifejteni, hogy miért is. Általában azzal jönnek, hogy nincsen semmilyen konkrétum a létezésükkel kapcsolatban és az egyes csoport érvelése gyenge lábakon áll: nem elég a jelképekből, illetve egyéb eseményekből ok-okozati viszonyt fölállítani. Több konkrétumot követelnek egy olyan dologgal kapcsolatban, ami természetéből kifolyólag nélkülözi a közvetlen bizonyítékokat.

3. Vígan éli életét, fogalma sincs ezekről a dolgokról, de nem is érdekli. Nem lát túl azon, hogy az alapvető (vagy akár megkreált) szükségleteit kielégítse.

Magamat egyelőre még nem tudom hová tenni. Kétségtelen, hogy létezik egy minden fölött álló csoport, ezt a saját bőrömön tapasztaltam. Ugyanakkor egyáltalán nem világos, hogy kik ezek, honnan jöttek, mit akarnak.

Valami azt súgja, hogy nem járok olyan nagyon messze az igazságtól. Már ha létezik egyetlen, univerzális igazság.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarhang.blog.hu/api/trackback/id/tr104483968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása