Közeleg az összeomlás?

Megdöbbentő dolgokat hallottam és olvastam nemrég! Ha ennek a fele igaz, akkor lehet, hogy ideje lenne valami másik országba hurcolkodnom.

Ha hinni lehet a kósza híreknek, akkor hőn szertetett kormányunk, valami egészen durva dologra készül. Állítólag a U.S. Department of Homeland Security (DHS, magyarul az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal) a dollár bedőlésére és súlyos belső fegyveres konfliktusra számít. Minderről egyébként egy Hagmann nevű ember beszélt valami rádióműsorban, belső forrásokra hivatkozva.

Nos, nem ismerem Mr. Hagmann-t és azt sem tudom, hogy kik lehetnek a rejtélyes forrásai. Az viszont biztos, hogy abban a globális helyzetben, ami most van, érdemes lehet a legrosszabbra készülni. Mi, itt szeretjük azt hinni, hogy a dollár a legerősebb valuta a világon, de ez már nem így van sajnos. Bár nem vagyok gazdasági szakember, de úgy gondolom, hogy országok valutáit viszonylag könnyű bedönteni azoknak, akiknek ez módjában/érdekében állhat.

Ha pedig ilyesmivel játszunk egy olyan országban, ahol a lakosság jelentős hányada lőfegyverrel rendelkezik, akkor az elég meredek dolgokat vetít előre. A rádióműsorban azt is kifejtette ez a jóember, hogy erre fölkészültek a DHS emberei, rengeteg lőszert és üzemanyagot halmoztak föl. Jól értesült (vagy csak annak látszó) emberek szerint ez a nagy összeomlás akár a küszöbön álló választások előtt is bekövetkezhet.

Az sem elhanyagolható tény, hogy a Patriot törvény az csak megágyazott egy még durvább változatnak aminek neve: National Defense Authorization Act. (Talán ezt sem véletlenül szavazta meg a szenátus nem is olyan régen.)

Ennek lényege, hogy gyakorlatilag bárkit vádemelés és tárgyalás nélkül határozatlan időre becsukhat és vallathat a rendőrség vagy a hadsereg. Ezen kívül szárnyra kapott a hír arról, hogy átnevelő táborokat hoztak létre itt, az USA területén. Ezzel is tele van már a net és a youtube.

Átnevelő táborok! WTF? Anyám annak idején pont az ilyesmik elől menekült Magyarországról, ide. Lehet, hogy az a furcsa pillanat fog bekövetkezni, hogy nekem majd meg Magyarországra kell menekülnöm. Nem szeretnék ilyesmit átélni…

Land of the free, mi?! Ezt a kijelentést amúgy is fenntartásokkal kezeltem, hiszen milyen szabadság az, amit a bankod diktál. Az USA-ban semmi nem a tiéd igazából, a házadat/lakásodat bérled, a kocsidat lízingeled, sőt a komolyabb technikai kütyüim is hitelből vannak.

Vagy például milyen szabadság az, ahol a többség akarata érvényesül a kisebbséggel szemben? És még sorolhatnám…

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarhang.blog.hu/api/trackback/id/tr844498940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása