Devanand, Mumbai - 21. hét

2012.05.23. 08:40

A történelem paradoxona

Nagyon meleg van már. Lóg a lába a monszunnak. Egész nap csak itthon hűsölök és bújom a netet, és Magyarországról olvasok. Megdöbbentően nehéz. mint újságíró tudom, hogy az objektív képhez elengedhetetlen a több forrásból való tájékozódás, ám ez esetben különösen nehéz dolgom van.

Ha magyar nyelvű anyagot olvasok, akkor egészen mást kapok, mintha angolt. Nem beszélve az angol fordításról, melynek eredetije Magyarország valamelyik szomszédjának nyelvén íródott. Olyan érzésem kezd lenni, mintha valaki vagy valakik direkt akarnák titokban tartani Magyarország történelmét, történelmi szerepét, illetve Európában vagy a világban betöltött jelentőségét.

A magyar források egy része egy elnyomott nép kálváriáját, és meg nem értettségét emeli ki, az egyéb nyelvű szövegek pedig nem szólnak olyan jelentős eseményekről, amikről viszont nem lehetne nem szólni. Fura. Egyik oldalnak sincs nyilván igaza, de akkor hol van az igazság?

Ma is ez folyik

Az aktuálpolitikai híreket elemezve viszont azt látom, valami mégsem stimmel és lehet ebben a meg nem értettségben valami, mert az unió olyan nyilvánvalóan kezeli más (negatív) módon az országot, ami miatt már más államok is fel-felszólalnak. Miért kell vajon ennyire sárba tiporni ezt a kis nemzetet? Sajnos ehhez még sokat kell kutassak, hiszen nem európaiként nehezen értek meg számukra evidens dolgokat.

Sosem gondoltam, hogy a történelem objektív, hiszen mindig a győztesek írják a beszámolókat. Talán manapság már kevésbé van így, az én szakmám létezése azt jelenti, hogy jóval átfogóbb képet nyújthatunk a jelen eseményeiről a jövő számára.

Persze nem vagyok naiv. A média nagy szereplői ugyanúgy biztos kezekben vannak… általában a győztesekében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarhang.blog.hu/api/trackback/id/tr994533157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása