Devanand, London – 17.hét

2012.04.24. 10:29

Az IMF - Hungary csata


Nem nagyon akaródzik itt hagyni Londont. Olyan tiszta, olyan más, olyan nagy és mégis olyan pici. Nagy mert ez a nyugati világ közepe, de pici, mert a házak olyanok, mintha törpék laknának benne. De a kocsmák hangulatosak. Most érzem csak igazán, mennyire nagy hatással volt az angol kultúra a hazámra. És hogy milyen érdekes irányban „torzult el”.

A Westminster előtt tüntetők egy csoportja támadja Amerikát, Angliát és Izraelt, akik szerintük meg akarják támadni Szíriát meg Iránt az olajért. Érdekes, hogy erről nem hallottam a BBC-n. Iránt persze nem csak az olajért akarják befenyíteni. Piszkálja Izrael egoját, hogy Ahmadinedzsadék még csak nem is hajlandóak elismerni Izrael létét és következetesen „cionista entitásként” nevezik. Frusztráló lehet ez a világ legnagyobb hatalmát markában tartó államalakulatnak.

Kedves Hang és a főnökei!

Nem vagyok naiv. Tudom, hogy maguk közt is van zsidó származású, ám biztos vagyok benne, már régen felismerték a szélsőséges nacionalizmus negatívumait, sőt abban is, hogy maguk kezét már régen nem köti meg semmiféle vallásos hit. Csak a hatalom és a pénz számít… Illetve valamiféle homályos cél, amely az emberiség számára akár jó irányba is vezethet. Legalábbis nem zárhatom ki ennek lehetőségét.

Nem akarom vádolni magukat, ahogy benyalni sem akarok. Sokkal inkább tapogatózom a sötétben… megbúvó apró híreket keresek, lényegtelen eseményeket, buta elszólásokat. Itt Londonban épp azt tapasztalom, olvasom, hogy ezt a jelentéktelen kis országot, apám hazáját szívatja a teljes Unió. Ez tetszik nekem. Mert ebben valami olyan oknak kell lennie, ami fontos, érzem. Vegyék ezt újságírói szimatnak.

Az IMF meg akar állapodni az országgal – ismerjük ezt: sima rabszolgaság – míg Magyarország húzódozik. Ügyes. Vagy épp botor. Ahogy érdekes az is, hogy – ahogy én hallom – a magyar jegybankvezér fizetésén megy a balhé. Ugyan már! Nevetséges… Elhiszi ezt valaki?

Van néhány barátom, akikkel most személyesen is találkozom… Hátha tudnak háttérinfókat.


Addig meg megyek a Sohoba, mert ott legalább teletöltik a söröskorsóm… és van indiai kajálda is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarhang.blog.hu/api/trackback/id/tr274470239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása