Devanand, Mumbai – 24. hét

2012.06.14. 08:55

Irány Magyarország

Megvan a jegyem! Sajnos nincs közvetlen járat Budapestre, ezért Isztambulban átszállok. Sőt, meg is látogatom egy régi barátomat, Kemált. Meg körülnézek kicsit a városban. azt hiszem jókorra időzítem az utamat, mert az Európai Unióban most nagy a zsivaj. Politikai értelemben. Mondhatnám, hogy az újságírás Mekkájába utazom.

Mindenki arról beszél, hogy az Uniónak meg kell reformálnia magát. Sokkal keményebben kellene fognia a gyeplőt, azaz központosítani kellene. Ebben valószínűleg igazuk is van. Mégis a lehetetlennel közeli állapotnak érzem, hogy ebbee bármelyik tagország önként és dalolva belemenjen. Minden kis politikus félti a kis hatalmát. És ha központosítanak, eltűnhet a sok kis szétszabdalt hatalom, helyette meg lesz egy nagy. Kevésbé demokratikus, ám annál inkább hatékony.

Ráadásul mind az Államok, mind Kína, mind a világgazdaság többi nagy szereplője (WTO, IMF, stb) erölteti ezt az irányt. Mert látják, hogy az EU nagy bajban van. Ha pedig valami komoly és hosszan elhúzódó válságba kerül, akkor azt csúnyán beszívhatja az egész világ. Legalábbis a gazdasági vezető hatalmak.

Nagyon kíváncsi leszek, mi fog történni, mikor ott leszek. Szerencsére a főszerkesztőmet sikerült meggyőznöm, hogy van értelme oda küldeni most (épp a fent említett okok miatt), így nem is kerül pénzembe az út – kivéve a törökországi megállót. Hétvégén indulok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarhang.blog.hu/api/trackback/id/tr394587369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása