Átnevelő táborok az USA-ban?!

Nem akartam elhinni, hogy tényleg léteznek olyan átnevelő táborok a "szabadság földjén" amikről a múltkor említést tettem. Sajnos elég hamar kiderült, hogy nyilvánvalóan vannak. Például itt, a szomszédos Petersburgban.

A kérdés az, hogy kiknek van ez fönntartva, mióta és milyen célból léteznek. Ezekre az egyszerűnek tűnő kérdésekre nem egyszerű a válasz és igazából ötletem sincs honnan lehetne biztos információhoz jutni. Ha van valami eredménye a veled történő, kissé egyoldalú levelezésnek, az pont az, hogy egyre szkeptikusabb vagyok mindennel szemben amit látok, hallok, tapasztalok.

Az biztos, hogy ezeket a táborokat a Federal Emergency Management Agency (FEMA) irányítja, ez a Department of Homeland Security (DHS) részeként működik már 1978 óta. A hivatalos kommunikáció szerint azért van ezekre a táborokra szükség, hogy legyen hol elhelyezni azokat az embereket, akik hirtelen elveszítik az otthonaikat egy esetleges katasztrófa következtében. Vagy bármilyen vészhelyzet esetén. (Mint például a Katrina hurrikán tombolása volt nemrég.)

Viszont bármennyire hihetetlen, az efféle táboroknak már vannak errefelé hagyományai és bizony nem jótékony célokból hozták őket létre: 1971-ben a Mayday tüntetésen körülbelül 7000 ezer tüntetőt (illetve annak tűnő embert) csuktak le, és vittek a D.C.-ben található RFK stadion mellett létesített börtön-táborba. Persze gondolhatnánk, hogy Nixon óta sok minden változott ebben az országban, de ebben én korántsem vagyok már olyan biztos.

Van fönt egy pdf file a neten, címe: INTERNMENT AND RESETTLEMENT OPERATIONS, azaz Internálási és áttelepítési műveletek. Ez elvileg belső, katonai használatra készült és 326 oldalon keresztül taglalja, hogy mi a teendő azokkal, akik bekerülnek egy ilyen táborba.

A leírásból kiderül, hogyan és milyen eszközökkel kell átnevelni a fogvatartott embereket. Ez egyébként a "pszichológiai hadműveleti tiszt" dolga és a cél, hogy olyan emberek kerüljenek ki a kezei közül, akik abszolút lojálisak a mindenkori hatalomhoz.

Ha ennek a fele is igaz… Egyszerűen nem akarom elhinni… Ha tényleg vannak olyan helyek, ahol ez zajlik, vagy ennek kéne zajlania, akkor az világraszóló botrány.

Hogyan lehetséges ez? Kik kerülnek be? Ha naivak vagyunk, akkor azt mondhatjuk erre, hogy azok a terroristák jutnak ide, akik le akarják rombolni szeretett hazánkat. Ezzel csupán az a gond, hogy a 314 millió amerikai közül szerintem még senki nem látott élő, hús-vér terroristát. Főleg nem az ország határain belül! Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincsenek, de én valahogy sosem éreztem azt a fene nagy terrorfenyegetettséget, amit folyamatosan sugallnak. Jó, szeptember 11. óriási tragédia volt, de azóta már számtalan olyan információ látott napvilágot melyek egyáltalán szerint nem biztos, hogy burkás arabok vezették a repülőket a tornyokba.

A másik kérdés: hogyha épp nincs katasztrófa és tényleg terroristákból nevelnek ott jóravaló polgárokat, akkor miért van belőle ilyen sok?

Meg hát ki is a terrorista? Kivont szablyával hadonászó arab? Vagy esetleg az Occupy mozgalom aktivistája, aki fölemeli a szavát a pénzvilág puha (?) diktatúrája ellen? Vagy bárki, aki megkérdőjelezi a fennálló társadalmi rend létjogosultságát és "nevelésre" szorul?
 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarhang.blog.hu/api/trackback/id/tr694521210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása