Devanand, Vapi – 11. hét

2012.03.13. 11:08

Challenge accepted

Jól beszívatott a Hang. Két napig tartott, mire rájöttem, a Thar sivatagba dobott ki. Annak is egy meglehetősen barátságtalan vidékére. Ha nem hagyja ott azt a dzsipet, akkor most már a keselyük begyében pihenne a szemgolyóm.

Sokat agyaltam, hogyan vihette ezt véghez. Az elkábításom nem okozhatott problémát, elég nyitott életet élek. Az elrepítésem Mumbaiból, viszont már igencsak komoly szervezést, vagy sok pénzt jelenthetett. Indiában mindenkit meg lehet vesztegetni, csak megfelelő pénzmennyiség kell hozzá. Akárhogy számolom, ennek a Hangnak ez nem okoz gondot. Ezzel a kis sivatagi játékával két dologra döbbentett rá: nem viccel, a világ urai pedig tényleg léteznek.

Izzadság és sör

Helyre pofoztam magam, és most már Vapiban ülök. Koszos kis iparváros. Így éjszaka a bűz elviselhetetlen. Vegyipari cégek ontják szennyüket vízbe, talajba, levegőbe. Az áramellátás katasztrofális, a ventilátor három óránként leáll. Izzadok. Nem tudok aludni. Sajnos Gujarat vega állam és nem lehet alkoholt kapni, így csak nehezen sikerült piát szereznem. Kingfisher. Jéghideg – legalábbis amíg a hűtőben van, mivel mint említettem megint nincs áram. De nem hagyom melegedni. Magamba töltöm mindet.

Szóval világ urai. Rendben, elfogadom a kihívást! Most úgy veszem, nem véletlenül kerültem ebbe a városba. Sőt, mostantól mindent úgy veszek, hogy nem véletlen. Megyek a nyomok után. Megígérhetem, hogy még a legapróbb hírmorzsának is jelentőséget fogok tulajdonítani, ha ez kell, hogy összeálljon a kép, hogy kiderüljön kik is vagytok valójában, mi a célotok, és legfőképpen: hol székeltek.

Vapiról egészen véletlenül tudom, hogy egy magyar cég is tevékenykedik itt. Jó pár éve megütötte a fülemet a hír, hogy valami magyar gyógyszergyár működik itt. Csak azért jegyeztem meg, mert távoli őshazámról szólt a hír. Most már azt gondolom, ez sem véletlen. Szaglászok egyet holnap a gyár környékén.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarhang.blog.hu/api/trackback/id/tr124313810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása